Mögel är överallt - utomhus och inomhus - men du kanske inte märker. Det sprider sig genom att släppa små, lätta sporer som rör sig genom luften. Det växer snabbt i fuktiga mörka utrymmen, som källare, soptunna och högar av ruttiga löv.
När det är på mat, kan du vanligtvis se spår, som de fuzzy gröna fläckarna som visas på bröd. När den växer kan mögelns rötter sjunka djupt inne i maten, där du inte kan se den.
Alla av oss är utsatta för vissa mögel varje dag, och vanligtvis finns inga problem. Vi kan andas in sporer från luften eller äta mat i vilken mögel har börjat växa.
Men om du har allergier mot det kan du få en reaktion om du ät för mycket av den.
Som många andra allergier kan varningsskyltarna innefatta:
Du kanske inte kan helt undvika mögel när du är allergisk mot den. Men du kan sänka risken för en reaktion på matburna mögel genom noggrant att välja vad du äter.
Inandning av mögelsporer kan sätta igång en allergisk reaktion.
Undvik också livsmedel som innehåller svampar och jäst. Vanliga fel inkluderar: