5 tips för att undvika dolda skaldjur

Om du är allergisk mot en typ av skaldjur kan du få problem med andra. Ta dessa steg för att se till att du inte har en allergisk reaktion.

Besöka inte  restauranger vilka serverar skaldjur. Även om du beställer något från gräset, kan kocken använda samma stekpanna eller olja som han hade använt för en stor hög med räkor.

Om skaldjur finns på menyn, berätta din kyparenn om din allergi. Be honom att se till att kökspersonalen använder separata redskap och arbetsytor för att göra din mat. På samma sätt finns det en potential risk med fisk, så var noga med att kontrollera att använda olika redskap för att hantera din färska fiskbeställning.

Fiskkoncentrater och smakämnen som fisksås (vanliga i asiatiska rätter) kan innehålla fiskprotein. Vissa tillverkare lägger till skaldjur, som mock krabbekött, för aromatimitation.

Bo ut ur köket, eftersom du kan vara känslig för ett protein som släpps ut i luften när skaldjur är tillagad. Undvik gamla grillar eller gamla ugnar när den är förberedd.

Läs etiketten. Skaldjur kan också finnas i läkemedel, kosmetika, krämer och andra livsmedel.

 


Om du hittar ett fel i texten markerar du det och trycker på CTRL + ENTER

Relaterade artiklar