En växtbaserad kost kan vara bra för ditt hjärta.
Om du äter mestadels eller bara frukter, grönsaker, nötter, bönor, helkorn och köttbyter som soja, kan du minska dina chanser att få hjärtsjukdomar, högt kolesterol, högt blodtryck och typ 2-diabetes jämfört med en diet som innehåller mycket mer kött.
Det finns många olika typer av "vegetariska" dieter.
De tre vanligaste är:
Du kan äta en "vegetarisk" diet utan att bli fullt och helt vegetarian.
Vissa människor kallar sig "flexitarians" eller "semi-vegetarianer", vilket innebär att de ibland äter kött, fjäderfä, fläsk eller fisk. Du kan också höra termen "pescatarian", vilket innebär att de äter en växtbaserad diet plus fisk.
Börja äta mer frukt, grönsaker, bönor, hela korn, nötter och frön.
Beroende på hur långt du vill gå med detta, kan du skära ner på animaliska produkter eller fullt annulera dem.
Kontrollera med en dietist att du får de näringsämnen du behöver. Till exempel måste du ta ett tillägg eller leta efter livsmedel som är starka med vitamin B12 om du helt skar bort animaliska produkter. Du kanske ska också vilja kolla om du får tillräckligt med järn, kalcium och zink.
Om du bestämmer dig för att byta mejeriprodukter för rismjölk, nötkött, sojamjölk eller andra växtbaserade alternativ, kolla på etiketten för att se hur mycket kalcium och D-vitamin du får.
För att få tillräckligt med protein utan kött, ät bönor, linser, nötter, frön, quinoa eller tofu.
Du måste fortfarande hålla fast vid din läkares riktlinjer om fett, kalorier, socker och salt. Det är möjligt att få för mycket av dem om du äter animaliska produkter.